Sport

Bale elhagyja Európát

Lezárult a nyári átigazolási időszak egyik legtöbbet tárgyalt története: megvan Gareth Bale új klubja. A 33 éves walesi csatár, aki – előző, 2013-as klubváltása óta – heti 600 ezer fontot keresett a Real Madridnál, szerződése lejártával térítési díj nélkül igazolhatott új klubba.

Bale elhagyja Európát
A walesi csatár – az olasz Giorgio Chiellinit követve – a Los Angeleshez igazol
Fotó: AFP/Jose Breton

Korábban felvetődött lehetséges célállomásként a Premier League (leginkább volt klubja, a Tottenham Hotspur), de az is, hogy „hazatér” (azaz walesi csapathoz, az angol második vonalban szereplő Cardiff Cityhez megy), de végül befejezte európai pályafutását.

Úgy döntött, az Egyesült Államokba, a Major League Soccerben szereplő Los Angeles FC-hez megy. Így klubtársa lesz a néhány nappal ezelőtt szintén az angyalok városába igazolt olasz legenda, Giorgio Chiellini is. Bale szempontjából logikus ez a lépés, az LAFC ideálisnak tűnik arra, hogy állandóan játszva, de mégsem „kifacsarva” tudjon felkészülni pályafutása minden bizonnyal utolsó nagy tornájára, a katari világbajnokságra. Mindazonáltal az is ismert, hogy mindig is nagyon szeretett Los Angelesbe menni, jól érzi magát a városban, családjával is többször nyaralt ott.

Ami a további legérdekesebb hétvégi átigazolási híreket illeti, Kalvin Phillips, a magyarok elleni két mérkőzésen is látott angol válogatott középpályás a Leeds Unitedból 45 millió fontért a Manchester Cityhez igazol. Ő Pep Guardiola bajnokcsapatának második nyári szerzeménye, Erling Haaland után. A Real Madrid állítólag biztosan lemond Marco Asensióról és Dani Ceballosról, előbbit Paolo Maldini nagyon vinné a Milanhoz.

Nincsen olyan nap, hogy Cristiano Ronaldóról ne tudnánk meg valami újat, a Marca tud a Chelsea érdeklődéséről, a Football Italia portál arról ír, hogy Neymar menne a Manchester Unitedhoz, CR7 pedig az AS Romához, azaz José Mourinhóhoz, miközben a portugál újságok szerint a szupersztár ügynöke, Jorge Mendes felvette a kapcsolatot a Sportinngal, nem zárható ki, hogy Ronaldo visszatér oda, ahol a felnőtt pályafutását – még Bölöni László irányításával – elkezdte.

Kapcsolódó írásaink