Sport

Vargáék viszonozták a szurkolók szeretetét

Hogy mennyire szeretik a magyarok a vízilabdát, az bizonyítja, hogy telt ház volt – hatezer nézővel – a Magyarország–Brazília mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában.

Mert a dél-amerikaiak, ha lábbal kell rúgni a labdát, a világ legjobbjai közé tartoznak, viszont kézzel és vízben játszva csak a középmezőnybe. Legjobb világbajnoki eredményük egy 10. hely volt 2015-ben. Dicséretére legyen írva az olimpiai bronzérmes csapatunknak, hogy látva szurkolóik hatalmas érdeklődését, ezt jó játékkal próbálták meghálálni.

Az első negyed után Vargáék már 7–1-re vezettek, de nem szórakozták el a folytatást sem, s végül 20–6 lett a végeredmény. „Ilyen fantasztikus közönség előtt mindig könnyebben megy a játék. Jó felkészülés volt ez a mérkőzés, nekünk pedig minden lehetőséget ki kell használnunk, hiszen a tizenhármas keret gyakorlatilag csak három napot tudott együtt készülni” – nyilatkozta a három gólt szerző vb-újonc Nagy Ádám.

Az A csoport másik mérkőzésén, izgalmas hajrá után, Montenegró csak 10–9-re nyert a grúz csapat ellen, amely ma este a magyarok ellenfele lesz. Debrecenben (B csoport) a horvátok a németeket, a görögök a japánokat győzték le magabiztosan. Szegeden (D csoport) Ausztrália megnehezítette a szerb csapat dolgát, amely 1–0-s utolsó negyeddel nyert 6–5-re. A női csoportmérkőzések második fordulójában a Magyarország–Kanada mérkőzés lapzártánk után fejeződött be.

Kapcsolódó írásaink