Sport

Kanada ellen lehet javítani

Nagyon rosszul kezdődött a magyar női vízilabda-válogatott számára a világbajnokság „igazi” része, mert a csoportrangadón – ugyanúgy, mint áprilisban, a világligában – 10–9-re kikapott az olasz együttestől.

Pedig csapatunk biztatóan kezdett, a nagyszünetben 6–5-re vezetett. Aztán a megfiatalított olasz válogatott átállt zónás védekezésre, és ez annyira megzavarta a rutinos, olimpiai bronzérmes csapatunkat, hogy két negyed alatt csak három gólt dobott, míg ötöt kapott. Ebben a gyenge védekezés és a kapusteljesítmény is döntő volt, no és a sok eladott labda. Jellemző, hogy a világklasszis Keszthelyi Rita csak az utolsó percben volt eredményes. Bíró Attila szövetségi kapitány a mérkőzés után elmondta, az olaszok megérdemelték a sikert, hiszen a játék legfőbb elemeiben, mint az emberelőnyök kihasználása, illetve az emberhátrányos védekezés, jobbak voltak.

Hozzátette, az olaszok mondhatni teher nélkül játszottak, nekik akár egy szoros vereség is belefért volna, a magyar csapat számára viszont a hazai közönség előtt szinte kötelező lett volna a győzelem. Valószínűleg nézőcsúcs született a Hajós Alfréd Uszodában, ahol 5500-an szurkoltak csapatunknak, ilyen sokan még soha nem voltak világversenyen női csoportmérkőzésen. Ezért ez a vereség nemcsak fájó, hanem veszélyes is, hiszen Szilágyiék már nem lehetnek csoportelsők – így játszaniuk kell a negyeddöntőbe jutásért. Ma újabb nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk a kanadaiak ellen, akik döntetlent játszottak az olaszokkal. Csapatunk egy újabb kisiklással nagyon nehéz ágra kerülne.

A férfitornán a Magyarország–Brazília-mérkőzés lapzártánk után fejeződött be. Ebben a csoportban az Olaszország–Kanada–találkozó, állítólag koronavírusos fertőzések miatt, elmaradt.

Kapcsolódó írásaink

Életmentő edző

ĀHogy a versenyző számára milyen megerőltető a műúszás, bizonyítja, hogy gyakorlata végén elájult a vízben Anita Alvarez amerikai szinkronúszó, akinek életét az érte beugró edzője mentette meg a Széchy Tamás Uszodában