Sport

Brazília vízben könnyen legyőzhető

Amint az várható volt, a magyar férfi vízilabda-válogatott számára a világbajnokság első hete jó alkalom lesz arra, hogy félkészüljön a jövő heti nagy csatára, például a negyeddöntőre az olasz vagy a spanyol csapat ellen.

Csapatunk ugyanis a legerősebb csoportellenfele, Montenegró ellen kezdett, és hullámzó játékkal 12–8-ra győzött. A mérkőzés legjobbjának járó, Benedek Tiborról elnevezett különdíjat a 19 lövésből 11-et hárító Vogel Soma kapta. „Jó néhány napja tudtuk, hogy telt ház lesz, de csodálatosak voltak a szurkolók – nyilatkozta Märcz Tamás szövetségi kapitány. – Nem jelentett meglepetést, hogy a montenegróiak jól játszottak, tudtuk, hogy kemény mérkőzés vár ránk. Biztos voltam benne, hogy az általam elképzelt tökéletes formától még picit távolabb leszünk, de nagyon tetszett az akarat és a tűz, és úgy láttam, hogy erőnlétben elég jók vagyunk. ”

A négygólos Zalánki Gergő a győzelem ellenére a hibákról is beszélt: „Sok apró hibát követtünk el, de a negyeddöntőig még jó néhány napunk van, a következő két könnyebb meccsen gyakorolhatunk.” Csapatunk ma Brazíliával, szombaton Grúziával mérkőzik, így a papírforma szerint már az első mérkőzés után eldőlt, hogy együttesünk csoportelsőként, egyenesen a negyeddöntőbe juthat.

Kapcsolódó írásaink

Megcélozza az álomhatárt

ĀVilágcsúccsal őrizte meg trónját a pillangókirály, Milák Kristóf – ezzel a címmel tudósított a BBC a budapesti világbajnokságról