Sport

A lengyel védőnek a vb-szereplésébe kerül a hűsége

Czeslaw Michniewicz szövetségi kapitány személyesen beszélt Rybusszal, akit tájékoztatott a döntésről, és elmondta annak okát is: azért nem tudják őt figyelembe venni a nemzeti csapatnál, mert Oroszországban játszik.

A védő – egyetlen, Franciaországban töltött szezon kivételével – egy évtizede az orosz bajnokságban futballozik, egyébként a felesége, Lana orosz, pontosabban oszét származású. A 32 éves balhátvéd az elmúlt öt idényben a Lokomotiv Moszkva légiósa volt, és azt követően sem hagyta el klubját – sok légióstársával és más szakemberekkel ellentétben –, hogy az orosz hadsereg február 24-én megtámadta Ukrajnát.

A hatvanhatszoros válogatott futballista már a Nemzetek Ligája júniusi mérkőzésein sem játszhatott. Szerződése a hónap végén lejár a Lokomotivnál, ő azonban egy másik orosz együttesnél, a városi rivális Szpartak Moszkvánál folytatja klubkarrierjét, kétéves szerződést kötött. Kérdéses, hogy mi lesz Sebastian Szymanskival a helyzet. A 21 éves középpályás alapember a moszkvai Dinamóban, de esetében – eddig még – nem született hasonló tiltás, játszott is két mérkőzésen a lengyel válogatottban a Nemzetek Ligája júniusi szakaszában.

Kapcsolódó írásaink