Sport

Az idei kilenc futamon a hatodik győzelmét aratta a címvédő, Max Verstappen

Forma–1 Kanadai Nagydíj

Hiába üldözte a célba érkezésig Carlos Sainz, a Ferrari pilótája Max Verstappent, nem tudta megelőzni a Forma–1 Kanadai Nagydíjon, így a címvédő holland versenyzőnek már 46 pontos az előnye csapattársával, a kilencedik körben kiesett Sergio Pérezzel és 49 a motorcsere miatt büntetett, így a mezőny végéről rajtoló monacói Charles Leclerckel szemben, aki ötödik lett Montrealban.

A brit Daily Mail szerint: „A győztes Max Verstappen hidegvérrel állt ellen az utolsó körök nyomásának, és hatodik győzelmét aratta ebben az idényben. Mögötte Carlos Sainz ért célba másodikként a Ferrarival, a harmadik pedig Lewis Hamilton lett, aki 37 évesen újjászületett azon a pályán, amelyen az eddigi 103 futamgyőzelméből az elsőt aratta még 2007-ben.” A spanyol AS azt írta: „Sainz a hajtűkanyarban olyan közel került Verstappenhez és pályafutása első futamgyőzelméhez, mint korábban egyszer sem.

De a Gilles Villeneuve nevét viselő kanadai pályán nem olyan egyszerű előzni, mert erre csak az egyenesekben van lehetőség, ott pedig Verstappené volt a leggyorsabb autó egész hétvégén. A címvédő keményen megküzdött a sikerért, talán ez volt a legnehezebben aratott győzelme ebben a szezonban.” A svájci Blick szerint: „Az okosabb Verstappen sakkban tartotta Sainzt.”

A pontverseny állása kilenc futam után: 1. Max Verstappen (holland, Red Bull) 175,  2. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 129, 3. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 126.
Csapatok: 1. Red Bull 304 pont, 2. Ferrari 228, 3. Mercedes 188.

Kapcsolódó írásaink