Sport

Kölnben minden lehetséges

A Barcelona tizedik, a Kiel ötödik, a Kielce második, a Veszprém az első férfi kézilabda Bajnok Ligája-győzelméért küzd a hétvégén Kölnben.

„Mindig nagyszerű visszatérni Kölnbe. Olyan sok meccset játszottam itt, hogy szinte a második otthonom. A célunk a csoportkörből való továbbjutás volt, ezt már felülmúltuk, de megérdemelten jutottunk Európa legjobb négy csapata közé. Azt már többször tapasztalhattuk, hogy Kölnben minden lehetséges” – nyilatkozta Momir Ilics, a Veszprém vezetőedzője, aki 2010-ben és 2012-ben a Kiel csapatával nyert BL-t.

A Veszprém eddig tízszer játszott elődöntőt, ötször döntőt. A legfájóbb vereséget a fináléban éppen a mostani elődöntős ellenfelétől, a Kielcétől szenvedte el: a 2016-os döntő 46. percében 28–19-re vezetett a magyar csapat, ám a lengyelek kiegyenlítettek, majd a hosszabbítás utáni hétméterespárbajt megnyerték.

A két csapat azóta többször mérkőzött egymással, a 2019-es kölni elődöntőben a Veszprém győzött 33–30-ra. A mostani szezonban a Kielce szeptemberben 32–29-re nyert, majd a Veszprém márciusban 35–33-tal vágott vissza.

„Az utolsó másodpercben elvesztett bajnoki döntő pluszmotivációt is ad a minél jobb eredmény eléréséhez a BL négyes döntőjében” – nyilatkozta Ligetvári Patrik, a Veszprém balátlövője.

A másik elődöntőben a 2020-ban győztes Kiel és tavalyi első Barcelona csatázik. Kölnben még egyetlen csapatnak sem sikerült a címvédés. A németek dolgát nehezíti, hogy sérülés miatt az irányító Sander Sagosen és a beálló Hendrik Pekeler játékára sem számíthatnak.

A kölni négyes döntő programja. Ma, elődöntő: Veszprém–Kielce 15.15 óra, Barcelona–Kiel 18. Vasárnap, 3. helyért 15.15, döntő 18 (a mérkőzéseket a Sport 1 közvetíti).

Kapcsolódó írásaink