Sport

Benedek Tibor-díj a pólómeccsek legjobbjainak

Huszein al-Muszallam: Óriási köszönet Magyarországnak!

Megkezdődött a műúszók versenyével Magyarországon a 19. vizes világbajnokság, amelynek nyitó sajtótájékoztatóján Huszein al-Muszallam, a nemzetközi szövetség, a Fina kuvaiti elnöke azt mondta: „Óriási köszönet Magyarországnak azért, hogy megteremtette a lehetőséget a világbajnokság megrendezésére mindössze négy hónap alatt, a koronavírus-járványt követően, illetve az Ukrajnában zajló háború közepette.”

Benedek Tibor-díj a pólómeccsek legjobbjainak
A Fina kuvaiti elnökét fogadta Orbán Viktor miniszterelnök
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A Fina elnökét fogadta Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban, a megbeszélésen Huszein al-Muszallam hangsúlyozta: „Roppant szerencsések vagyunk, hogy olyan házigazdáink vannak, akik osztják a vizes sportok iránti szenvedélyünket, és megvan bennük az akarat, a képesség és a rugalmasság ahhoz, hogy megrendezzék a Fina legbecsesebb eseményét.”

Februárban jelentették be, hogy a japán Fukuoka visszalépése után Budapest ad otthont a 2022-es vizes világbajnokságnak, 2017 után másodszor. A két hétig tartó sporteseménynek Budapest négy vidéki várossal, Szegeddel, Debrecennel, Sopronnal és Budakalásszal közösen ad otthont.

Manhercz Krisztián és Parkes Rebecca mutatta be a világbajnokság labdáját
Manhercz Krisztián és Parkes Rebecca mutatta be a világbajnokság labdáját
Fotó: MH/Török Péter

Ugyancsak a tegnapi nap fontos eseménye volt, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a Fina vízilabda-bizottságának tagja bejelentette, hogy a Benedek Tiborról elnevezett különdíjat vehetik át a vízilabdatornán a mérkőzések legjobb játékosai.

Rendhagyó módon – az augusztusi Európa-bajnokság miatt – az úszóversenyeket az első héten rendezik a Duna Arénában. Az új olimpiász első világversenyén Sós Csaba szövetségi kapitány több érmet remél, mint tavalyi nyári játékokon Tokióban, ahol úszóink a medencében két érmet és három negyedik helyezést szereztek. Már a mai nyitónapon bemutatkozik az olimpiai bajnok Milák Kristóf, aki 50 pillangón rajtol a tavalyi budapesti Eb-n ebben a számban győztes Szabó Szebasztiánnal. A kilencszeres világbajnok Hosszú Katinka ma 200 vegyesen kezdi meg a szereplést, június 21-én, kedden 200 pillangóval folytatja, majd az úszóprogram végén fő számával, a 400 vegyessel fejezi be.

Izgalmas csatát ígér a férfi 4×100 méteres gyorsváltók ma esti döntője, csapatunk öt éve a hazai szurkolók segítségével bronzérmet nyert. A jegyeladások szerint az úszóversenyek csúcsnapja kedd lesz, amikor Milák 200 méter pillangón megvédheti a címét, és reméljük, a döntőben az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamásnak is szurkolhatunk. Az úszó előfutamok 9 órakor, a középdöntők és döntők 18 órakor kezdődnek a Duna Arénában.

Kapcsolódó írásaink

Beugróként is minden rajtra kész

ĀA járvány miatt kétszer halasztották a 19. vizes világbajnokságot, amely a magyar kormány jelentős támogatásával ma elkezdődhet Budapesten