Sport

Vállalta az indulást Kapás Boglárka

Ötödik világbajnokságára készül Kapás Boglárka, aki eddig egy-egy arany- és bronzérmet nyert a nagymedencés világversenyeken. Az Újpest úszójának felkészülését sérülés akadályozta, ezért kérdéses volt, rajtolhat-e a szombaton kezdődő vb-n a Duna Arénában.

Vállalta az indulást Kapás Boglárka
Budapest mindig fontos helyszín volt a világbajnoknőnek
Fotó: MH/Purger Tamás

– Kezdjük a legfontosabbal, hogy van?

– Most már elég jól vagyok. Volt egy deréksérülésem, ami szerencsére úgy tűnik, megjavult, úgyhogy az elmúlt hetekben ez már nem akadályozta a felkészülésem. A motivációm is egyre erősebb, és ennek eredménye az edzéseken is látszódik.

– Korábban edzője, Virth Balázs azt nyilatkozta, hogy a barcelonai úszása után döntenek arról, indul-e a vb-n. Hogyan határoztak?

– A barcelonai versenyen az történt, amire számítottunk, és örültünk is neki. Számokban kifejezve: sikerült 2:10-en belüli időt úsznom 200 méter pillangón, ami jó alap egy sérüléssel nehezített felkészülés után. Ezért úgy döntöttünk, hogy bevállaljuk a 200 méteres pillangóúszást a budapesti világbajnokságon.

– Milyen eredménnyel, helyezéssel lenne elégedett?

– Sokat gondolkozom ezen, és annak örülök, hogy van bátorságom elindulni címvédőként ezen a vb-n, hiszen ha úgy vesszük, csak veszítenivalóm van. Tudom, hogy reálisan nézve mire lehetek képes. Úgy gondolom, ha sikerül döntőbe jutnom, az a mostani állapotomban egész szép teljesítmény lenne. Tehát a cél most az, hogy az első nyolcban végezzek. Remélem, sok hazai szurkoló lesz a Duna Arénában, és amolyan igazi, magyar virtussal fognak szurkolni a magyar csapatnak!

Nincs elvárás vele szemben
 

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya: „Azt kívánom Boglárkának, hogy legyen minél tovább köztünk, legyen egészséges, és élvezze az úszást. Semmiféle szakmai elvárás nincs vele szemben. Mostanában kicsit betegeskedett, többször is problémája volt a derekával. Reméljük, engedhetjük őt úszni, hiszen őt nem noszogatni kell, inkább visszafogni
a saját érdekében.
(MS)

Kapcsolódó írásaink