Sport

Indulni akar Hamilton a Kanadai Nagydíjon

A Ferrari elvérzett Bakuban

A címvédő és éllovas Max Verstappen diadala mellett főként a Ferrari teljes csődjét taglalta a nemzetközi sajtó a Forma–1-es Azeri Nagydíj után.

A francia Le Figaro szerint: „A Red Bull kényelmes győzelme, fekete vasárnap a Ferrarinak.” A spanyol As azt írta: „A Ferrari elpusztítja önmagát.” A Marca szerint: „Verstappennek nincs kihívója, a Ferrari elvérzett.” A hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája negyedik lett az Azeri GP-n – így összetettben a hatodik –, de sérülten versenyzett, hátfájása miatt alig tudott kiszállni a járműből. Toto Wolff csapatfőnök szerint fennáll a veszély, hogy Hamilton nem tud rajthoz állni Montrealban.

A 37 éves pilóta a közösségi médiában igyekezett eloszlatni Wolff félelmeit: „Ott leszek a hétvégén a Kanadi Nagydíjon! A világért sem hagynám ki. A hátam egy kicsit fáj, de akupunktúrás, valamint fizioterápiás kezelést kapok, s remélem, hogy az állapotom javul.” Időközben a Forma–1 vezetése már a jövő évi programot készíti elő, Stefano Domenicali elnök-vezérigazgató Johannesburgban tárgyalt a helyi illetékesekkel arról, hogy a Kyalami pálya 1993 után ismét F1-es futamnak adjon otthont.

Kapcsolódó írásaink