Sport

Rossi: „Három ellenfelünk közül a németek vannak a legjobb állapotban”

Nehéz mérkőzésre számít Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Csapata ma este háromnegyed kilenctől a németekkel játszik a Nemzetek Ligájában.

Rossi: „Három ellenfelünk közül a németek vannak a legjobb állapotban”
A legutóbbi magyar gól a németek ellen Schäferé. Kié lesz a következő?
Fotó: AFP/Kai Pfaffenbach

„Kevés időnk volt a felkészülésre, a regeneráció mellett igyekeztünk taktikailag a legjobban felkészülni a németekre. Úgy tűnik, a három júniusi ellenfelünk közül a német csapat van a legjobb állapotban, ellenük lehet a legnehezebb dolgunk. Amióta kapitány vagyok, az Anglia elleni volt a legjobb teljesítményünk. Olaszországban több hiba becsúszott, márpedig ilyen riválisok ellen a legkisebbért is drága árat kell fizetni” – mondta a kapitány.

Rossi arról is beszélt, hogy a legnehezebb a mostani sorozatban a csatárok pótlása, ugyanakkor Sallai Roland sérüléssel küzd. Egy másik Bundesliga-játékos, Schäfer András eltiltása miatt biztosan nem szerepelhet. Az U21-es válogatottból áthívott Schön Szabolcs egyelőre nem érte még utol magát, meccshiánya van. Minderre tekintettel a legvalószínűbb összeállítás: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles, Nagy Zsolt – Sallói, Szoboszlai – Szalai Ádám.

A futballisták közül az RB Leipzig magyar triójának legfiatalabb tagja, Szoboszlai Dominik úgy fogalmazott: „Fizikálisan jó állapotban vagyunk ahhoz képest, hogy öt nap alatt két nehéz meccset játszottunk, és van, akinek kétszer kilencven perc van a lábában. – Hozzátette:  – Örülök, hogy végre telt ház előtt játszunk, azt szeretnénk, ha a későbbi hazai mérkőzéseken is szurkolókkal teli stadionban szerepelhetnénk. A korábbi büntetések miatt minden apró lelátói sportszerűtlenség nehéz helyzetbe hozhat bennünket.”

A németek tegnap délután érkeztek Budapestre, Hansi Flick szövetségi kapitány és Thomas Müller még a herzogenaurachi edzőtáborban nyilatkozott az előkészületekről. A veterán csatár beszélt arról is, terveznek-e letérdelni a kezdő sípszó előtt. Szavait így idézte a Bild: „Az angolok letérdeltek a kampányuk részeként. Jó dolognak tartjuk, ezért csatlakoztunk. Nyitottak vagyunk az értékeinket képviselő kampányokra. De nem akarjuk, hogy ez kiürüljön. Most semmi sem tervezett.” A szövetségi kapitány jó hangulatra számít a Puskás Arénában, és bár elképzelhetőnek tartja, hogy lehet majd füttyszót is hallani a stadionban, a kezdő sípszó után a körülményeket teljesen ki kell zárniuk játékosainak.

Ezzel kapcsolatban külön beszélt Leon Goretzkáról is, aki a tavalyi Európa-bajnokságon a hajrában egyenlített a magyar csapat ellen, majd a magyar szurkolókat hergelte. A tréner szerint a Bayern középpályása is sok paprikás hangulatú meccsen szerepelt már, és függetleníteni tudja magát a külső tényezőktől.” Megnéztük és kielemeztük a mérkőzéseiket. A magyarok kompaktak, fegyelmezettek, és remekül zárják le a területeket. Tudják, hogyan nehezítsék meg riválisuk dolgát” – mondta Flick, aki először meccsel majd a magyar válogatott ellen, a tavalyi Eb müncheni 2–2-jének idején még Löw volt a kapitány.

Nemzetek Ligája, A-divízió, C-csoport, 20.45: Magyarország–Németország, Anglia–Olaszország.
A csoport állása: 1. Olaszország 4 pont, 2. Magyarország 3, 3. Németország 2, 4. Anglia 1.