Sport

Byron Castillo ecuadori

A chileiek mérgesek: úgy tűnik, elvesztették az esélyüket arra, hogy „kizárassák” az ecuadoriakat a katari labdarúgó-világbajnokság mezőnyéből, és saját válogatottjuk kerüljön a megüresedett helyre.

A chileiek azt állították, hogy az ecuadoriak 18 selejtezőjéből nyolcon pályára lépő Byron Castillo jogosulatlanul szerepelt a mérkőzéseken, mivel kolumbiai születésű, és meghamisították a születési adatait és az útlevelét is. Csütörtökön a nemzetközi sportsajtó nagy része már tudni vélte, hogy a FIFA elfogadja a dokumentumokat, megbünteti az ecuadori csapatot, és elveszítettnek minősíti azokat a mérkőzéseit, amelyeken Castillo játszott.

A chileiek mellett az olaszok is reménykedtek, azzal érveltek, övék a legalacsonyabb helyezési számmal rendelkező olyan csapat a világranglistán, amely nem jutott ki a vb-re. Ám itt a fordulat: a FIFA állítólag nem látta bizonyítottnak a csalást, és elutasította a chileiek keresetét, jelezve, nem látja szükségesnek, hogy az ecuadoriakat meghallgassa az ügyben.

Kapcsolódó írásaink