Sport

Mbappé uralja a piacot

Hiányzott a francia válogatottból a világ legértékesebb labdarúgója, Kylian Mbappé, de Didier Deschamps kapitány pihentette Karim Benzemát és Kingsley Comant is, így nem meglepő a horvátok elleni 1–1 a Nemzetek Ligájában.

Mbappé uralja a piacot
Imádja a focit a francia labdazsonglőr Mbappé
Fotó: AFP/Jose Breton

Mbappé a CIES Football Observatory nevű svájci elemzőcsoport szerint jelenleg a legértékesebb labdarúgója a földkerekségnek, piaci értéke 205,6 millió euró (79,9 milliárd forint). A virtuális dobogóra a Real Madriddal friss BL-győztes brazil Vinícius Jr. (185,3 millió euró) és a nyáron a Borussia Dortmundot az angol bajnok Manchester City kedvéért elhagyó, norvég Erling Haaland (152,6 millió euró) került fel. A száz játékost tartalmazó listán 41-en Premier League-játékosok.

A Nemzetek Ligája-meccsek még nem közölt eredményei: Ausztria–Dánia 1–2, Izland–Albánia 1–1, Finnország–Montenegró 2–0, Szlovákia–Kazahsztán 0–1, Fehéroroszország–Azerbajdzsán 0–0, Lettország–Liechtenstein 1–0, Andorra–Moldova 0–0.

Kapcsolódó írásaink

Rápihent Bale az átigazolásra Madridban

ĀHatvannégy év után szerepelhet labdarúgó-vb-n a walesi válogatott, amely a selejtezőcsoportjában második lett, a pótselejtezőn pedig Ausztria, majd Ukrajna legyőzésével kiharcolta a katari indulást

Tisztes helytállás

ĀBarella és Pellegrini góljaival vezettek az olaszok, öngóllal szépített a magyar válogatott a Nemzetek Ligája második fordulójában - 2-1