Sport

Nadal megkínlódott

Nehezen tudta eldönteni a Párizsban fagyoskodó közönség, hogy kinek szurkoljon vasárnap délután. Az ötödik kiemelt Rafael Nadalnak vagy a kilencedik kanadai Felix Auger-Aliassimének.

A Roland Garros tenisz Grand Slam férfi nyolcaddöntőjében ekkora már a világranglistát vezető tavalyi győztes szerb Novak Djokovics szinte átgázolt (6:1, 6:3, 6:3) az argentin Diego Schwartzmanon, s a negyeddöntőben a fentebbi meccs győztesével találkozik. És a Nadal–Djokovics csaták mindig a gyöngyszemek közé tartoznak. Eddigi 58 (!) találkozójukból harmincat a szerb nyert, legutóbb tavaly ugyanitt – igaz az elődöntőben – is Djokovics-győzelmet ünnepelhettek, de kicsivel korábban Rómában meg épp Nadal diadalmaskodott.

No de ahhoz, hogy újra farkasszemet nézhessenek egymással, a spanyolnak meg kellett verni a kanadait. És ez nehézségekbe ütközött. Az első szettet 6:3-ra elveszítette, aztán volt egy 6:3-as és egy 6:2‑es nyerő játszmája, de a negyedik szettben újfent Auger-Aliassime volt a jobb 6:3-ra. Ekkor már 3 és fél órája játszottak... Az ötödik szettben fej-fej mellett haladtak, mindenki nyerte a maga adogatójátékát egészen 3:3-ig, akkor Nadal megint megnyerte a sajátját, majd elvette ellenfele szervajátékát, s végül 15-re nyerve az utolsó játékot, lezárta a meccset. Következhet a Djokovics elleni negyeddöntő!

Kapcsolódó írásaink

A kis argentin nagy csatája Zverevvel

ĀElmaradt a hatalmas meglepetés a francia nyílt teniszbajnokság második fordulójában, pedig az argentin Sebastian Baez nagyon közel volt ahhoz, hogy legyőzze a harmadik helyen kiemelt Alexander Zverevet