Sport

Bernie Ecclestone ezüstpisztolya

Letartóztatás

Kellemetlen élmény érte Bernie Ecclestone-t, a Forma–1 egykori urát. Illegális fegyverviselésért letartóztatták a brazil Viracopos repülőtéren, amikor magángépével Svájcba akart indulni.

A 91 éves férfi poggyászában ugyanis egy kis ezüstpisztolyt találtak a biztonságiak, ami nem volt regisztrálva, és aminek jelenlétéről Ecclestone azt mondta, nem is tudott róla. A 32-es kaliberű LW Seecampját vélhetően a kedves neje tette a poggyászba. Esetleg Ecclestone maga, csak épp elfeledkezett róla, bár nincsenek hírek arról, hogy mentálisan bármilyen gondja akadna az egykori nagyfőnöknek. Sőt igen aktív jelenleg is, és az utazásokkal se hagyott fel.

Bernie Ecclestone brazil nőt vett feleségül, és az üzleti élet, a Sao Pauló-i kávéültetvények is az országhoz kötik. A letartóztatást követően a brit milliárdosért Fabiana asszony kifizette az óvadékot, és pár óra késéssel mindketten elhagyhatták Brazíliát. Bernie Ecclestone ugyan 2017-ben kiszállt a Forma–1-ből, de változatlanul érdeklik a különböző autóversenyek, egykori brabhamos pilótájával a háromszoros Forma–1-es világbajnok Nelson Piquet-vel különösen jó kapcsolatot ápol, és a felesége jelenleg is a Nemzetközi Automobil-szövetség, a FIA alelnöke.

Kapcsolódó írásaink