Sport

Előkelő szállodába költözött a királyi klub

Szombaton eljön a nagy nap: a tavasz legnagyobb érdeklődéssel vált klubmérkőzését játssza a Real Madrid és a Liverpool Párizsban.

A Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírásának döntőjét. A spanyolok csütörtökön késő délután repültek el Barajasról (hivatalosan: a Adolfo Suárez Madrid-Barajas Repülőtérről), a francia fővárosban az Auberge du Jeu de Paume nevű kastélyszállóban laknak, Chantillyban. A közismert utazási portálon szombatról vasárnapra már nem lehet szobát foglalni benne, egy nappal későbbre egy kétágyas szobát 257 890 forintért kaphatunk. Ott lakik majd Gareth Bale, a Madrid és a Pool legutóbbi, 2018-as kijevi BL-döntőjének a hőse, ő a meglepetésember a Carlo Ancelotti által kijelölt keretben.

Akadnak olyan futballisták, akik korábban mindkét csapatban játszottak, közülük Michael Owen és Macca, azaz Steve McManaman is a Vörösök győzelmét várja. Tegyük hozzá, mindketten angolok, s mindkettőjük pályafutásában a liverpooli volt a meghatározóbb szakasz. A 2001-ben a Poollal elért sikereinek elismeréseként aranylabdával kitüntetett Michael Owen simának gondolja a szombati finálét, 3–1-et, vagy 3–0-t tippel Jürgen Klopp csapatának. McManaman a két keretből összerakta a maga álomtizenegyét, kilenc liverpooli mellé két madridi fért csak be, Luka Modric és Karim Benzema.

Amúgy az angolok elég magabiztosak, és mindenképpen ünnepelni fognak. Vasárnap délutánra, magyar idő szerint 17 órára tervezik a buszos felvonulást a Beatles városában, ha megnyerik a BL-döntőt, ha nem. „Mindenképpen sikeres szezon áll mögöttünk” – mondta Jürgen Klopp, de azért alighanem fokozná a hangulatot, ha a két klub harmadik egymás közötti BEK/BL-döntőjét a Liverpool nyerné. (1981-ben 1–0-ra győzött az angol csapat, 2018-ben 3–1-re kikapott.) Az elsőre, amelyet egyébként a balhátvéd, Alan Kennedy góljával nyertek meg, azért is emlékeznek szívesen, mert annak a meccsnek is Párizs adott otthont. Mi, magyarok pedig muszáj, hogy megjegyezzük: Palotai Károly játékvezetése mellett.

Kapcsolódó írásaink