Sport

De Bondt hosszú szökés végén nyert, most nem ment a magyaroknak

Giro d’Italia kerékpáros körverseny

Hosszú szökés végén a belga Dries de Bondt nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny 18. szakaszát, amelyen az ecuadori Richard Carapaz megőrizte az összetett éllovasnak járó rózsaszín trikót.

A Borgo Valsugana és Treviso közötti szakaszon már nem volt a mezőnyben az összetett verseny addigi negyedik helyezettje, Joao Almeida, akinek csütörtök reggeli koronavírustesztje pozitív eredményt hozott, emiatt visszalépésre kényszerült. Az etapot egycsillagos nehézségűnek minősítették a szervezők, a két negyedik kategóriás emelkedő és az 1150 méter szintkülönbség, valamint a 152 kilométeres táv a záróhét egyetlen sprintbefutós lehetőségét kínálta a mezőnynek.

A sprintet a háromhetes viadalon első szakaszsikerét arató De Bondt nyerte meg az olasz Edoardo Affini előtt. A három magyar kerekes közül a napközben rengeteget dolgozó Valter Attila 2:57, Fetter Erik 4:57, Peák Barnabás pedig 7:31 perces hátránnyal ért célba. Összetettben továbbra is Valter áll a legjobban, több mint kétórás hátránnyal a negyvenegyedik helyről várja a mai folytatást.

Kapcsolódó írásaink