Sport

Hanga Ádám Magyarországra hozná az Euroliga-trófeát

A Real Madrid együttese csütörtökön este óriási csatában 86–83-ra legyőzte ősi riválisát, a Barcelonát a férfi kosárlabda Euroliga elődöntőjében, így a szombati fináléban a királyi gárda küzdhet meg a másik elődöntőt megnyerő török Anadolu Efes csapatával.

Hanga Ádám Magyarországra hozná az Euroliga-trófeát
A magyar játékos (fehérben) kitűnően védekezett
Fotó: AFP/Pedja Milosavljevic

A madridiak magyar légiósa, Hanga Ádám 14 percet töltött a parketten, ezalatt négy ponttal, három lepattanóval és három gólpasszal vette ki a részét a fővárosiak sikeréből. Hanga az M4 Sportnak nyilatkozva kiemelte, a győzelem kulcsa az volt, hogy hiába játszottak sokáig hátrányban, a hitük egy pillanatra sem hagyta el őket.

Elmondta, a döntőben teljesen más meccsre számít, mert amíg a Barca sok taktikai variációval dolgozó csapat, addig az Efes játéka inkább az elzárás-leválásra és az egy-egy elleni szituációkra épül, így a diadalhoz nagyon jó egyéni védekezésre lesz szükségük. Hanga egyúttal megköszönte a Belgrádba kilátogató magyar szurkolók buzdítását, az üzeneteket, és hozzátette, bízik benne, hogy meg tudja hálálni a drukkerek támogatását: a Real sikere esetén elhozná az Euroliga-serleget hazánkba.

Kapcsolódó írásaink