Sport

Haaland búcsúzóul luxusórákat ajándékozott dortmundi csapattársainak

Luxusórákkal köszönt el dortmundi társaitól Erling Haaland, aki az angol labdarúgó-bajnokságban címvédő Manchester Citynél folytatja pályafutását.

Haaland búcsúzóul luxusórákat ajándékozott dortmundi csapattársainak
Erling Haaland szép gesztussal köszönt el a dortmundi csapat tagjaitól
Fotó: AFP/DPA/Sven Simon/Anke Waelis

A Bild napilap pénteki híradása szerint a 21 éves csatár a játékosok és az edzői stáb részéről 33 főnek ajándékozott karórákat, melyek darabja 15 ezer euróba (5,5 millió forint) kerül. Összesen csaknem félmillió eurót költött ezekre az időmérőkre, míg a klub személyzete, az orvosok, gyúrók és további munkatársak fejenként "csak" hétezer eurós órákat kaptak.

A norvég futballista július 1-jén csatlakozik új klubjához, amely sajtóértesülések szerint - a fizetését, ügynöki díjakat és bónuszokat is beleértve - 300 millió eurós szerződést kötött vele. Ezzel Haaland várhatóan a Premier League legjobban fizetett játékosa lesz.

Haaland 2020 januárjában a Salzburgtól került a Dortmundhoz, ahol azóta 88 tétmérkőzésen 85 gólt szerzett és 23 gólpasszt adott.

Kapcsolódó írásaink

Milliókért rúghatja a gólokat Haaland

ĀAmennyiben az angol klub minden, még nyitott kérdésben meg tud egyezni a norvég csatárt képviselő ügynökséggel, Erling Haaland 2022. július elsejétől a City játékosa lesz.