Sport

Hatalmas az érdeklődés a vizes világbajnokság iránt

Elkezdődött a jegyértékesítés

Egy hónap múlva már érmekért küzdenek a világ legjobb úszói a Duna Arénában. A 19. vizes világbajnokságot Fukuokában rendezték volna, de a japán város a koronavírus-járvány miatt visszalépett, és Magyarország lett a beugró.

„Szinte a lehetetlenre vállalkoztunk éppen száz nappal ezelőtt, de megpróbáljuk a legjobbat kihozni ebből a nehéz feladatból” – hangsúlyozta a vb felvezető sajtótájékoztatóján Wladár Sándor, a szervezőbizottság vezetője, a Magyar Úszószövetség elnöke. Szántó Dávid, a szervezőbizottság operatív igazgatója elmondta, az előzetes nevezések alapján közel 180 ország sportolója érkezik Magyarországra, hivatalosan június 8-ig kell jelentkezni, várhatóan körülbelül 2700 versenyző vesz majd részt a viadalon.

Mihók Attila, a Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) igazgatója a költségekkel kapcsolatban elmondta a vizes világbajnokság rendezési költsége hozzávetőlegesen nettó 27 milliárd forint, ezenkívül a nemzetközi szövetségnek, a FINA-nak fizetendő összeg 4,5 milliárd forint. Tegnap elkezdődött a jegyértékelés a vb öt városban rendezendő eseményeire, mintegy 180 ezer darab belépő vár gazdára. A szervezők szerint itthon és külföldön is nagy az érdeklődés, ezért sietnie kell annak, aki a helyszínen akar szurkolni Milákéknak és vízilabdázóinknak.

Kapcsolódó írásaink