Sport

Kylian Mbappé közelít a Real Madridhoz

A spanyol labdarúgás ügyeiben rendkívül jól informált újságíró, Guillem Balague szerint Kylian Mbappé valószínűleg május utolsó napjaiban elkötelezi magát a Real Madridhoz.

Kylian Mbappé közelít a Real Madridhoz
Még egy mérkőzés, és Mbappé leveti a PSG mezét
Fotó: AFP/Pascal Guyot

A bejelentés biztosan nem várható a francia idény vége előtt, a PSG szombaton, a Metz ellen játssza utolsó, egyébként már tét nélküli mérkőzését. Sőt, mivel a Real Madrid még érdekelt a május 28-i BL-döntőben, az is odázhatja a bejelentést. A madridi sportnapilap, az AS szellemes címmel utalt arra, hogy a döntés megszületett: „Előbb Párizs, aztán Mbappé”. Vagyis először a BL-döntő, utána pedig a világ legértékesebb játékosának megszerzése. A hírek szerint Kylian Mbappé a királyi klub legjobban fizetett játékosa lesz, és olyan kivásárlási összeg szerepel majd az ötéves szerződésében, ami eddig példátlan a világfutballban.

A csatár vasárnap sorozatban harmadszor is az év játékosa lett Franciaországban, a díjátadón kérdezték őt a jövőjéről, de mint mondta, bár a döntés gyakorlatilag megszületett, nincs még itt az ideje a bejelentésnek. Az európai bajnokságok többsége legkésőbb a jövő hétvégén lezárul, egyre több átigazolási hír reppen majd fel, néhány váratlan és meglepő is. Ilyen máris például, hogy Robert Lewandowski, akiről mindenki úgy tudja, hogy a Barcelona játékosa lesz, ajánlatot kap a Chelsea-től is. Utóbbinak azért nyilván feltétele lenne, hogy tisztázódjon a klub tulajdonlása, a brit kormány állítólag nem látja biztosítottnak, hogy Abramovics nem kap a vételárból, ezért blokkolja a tulajdonosváltást.

Kapcsolódó írásaink