Sport

Két tizenegyes segítette az Internazionalét az olasz kupa-győzelemhez

Az Internazionale ugyanazon félévben két kupát is nyert a Juventus ellen. Az olasz Szuperkupa után, ahhoz hasonlóan, hosszabbításban, 4–2-re nyert az Olasz Kupa római fináléjában.

Két tizenegyes segítette az Internazionalét az olasz kupa-győzelemhez
Az Internazionale játékosai fáradhatatlanul emelgették, csókolgatták a serleget a római stadionban a díjátadó után, a saját tábor előtti ünneplés se maradt ki
Fotó: AFP/Alessio Morgese

A fekete–kékek Barella szép lövésével szereztek vezetést az első félidőben, a Juve, a meccs alatti legkiválóbb két percében, Morata és Vlahovic egy-egy találatával fordított. Ám aztán az Inter kapott két tizenegyest (az ellenfél vitatta mindkettő jogosságát), egyet a rendes játékidőben, egyet pedig a hosszabbítás első 15 percében. Az elsőt Calhanoglu, a másodikat Perisic váltotta gólra.

A horvát vb-ezüstérmes, akinek jó játéka a hosszabbításban döntőnek bizonyult, rúgott még egy gólt, beállítva a 4–2-es végeredményt. Az olasz lapok osztályzatai szerint Perisic, Barella és Brozovic nyújtották a legjobb teljesítményt a kupadöntőben. Giorgio Chiellini, a Juventus legendája bejelentette a találkozó után, hogy a szezon végén búcsúzik a klubtól, az olasz futballtól, a Gazzetta dello Sport szerint nem kizárt, hogy az Egyesült Államokba, az MLS-be igazol.

Kapcsolódó írásaink

Guardiola legfontosabb embere

ĀA Manchester City újabb nagy lépést tett az angol bajnoki cím megvédése felé, miután Wolverhamptonban 5–1-re kiütötte a Wandererst