Sport

Egyre gyorsabban száguld a Red Bull

Megoszlottak a vélemények a Forma–1 történetének első Miami Nagydíjáról, amelyen a szervezők megpróbáltak egy amerikai stílusú show-t rendezni.

Egyre gyorsabban száguld a Red Bull
A párás melegben teljesen kimerülten ért célba Verstappen Miamiban
Fotó: AFP/Getty Images/Jared C. Tilt

Megoszlottak a vélemények a Forma–1 történetének első Miami Nagydíjáról, amelyen a szervezők megpróbáltak egy amerikai stílusú show-t rendezni. A brit The Sun szerint: „Az új pálya a Miami Dolphins stadionja körül és az irigylésre méltó vendéglista nem feltétlenül eredményez jó versenyt. A Forma–1-nek nehéz volt felnőnie ehhez a felhajtáshoz, és a vasárnapi nagydíj nem tudott akkora lelkesedést kiváltani, mint a néhány héttel ezelőtti szaúdi GP”. A The Guardian szakírója úgy látta: „A tequila vég nélkül folyt Miamiban ezen a hétvégén, miközben a Forma–1 mindent megtett azért, hogy fenntartsa a bulihangulatot, és megünnepelje az első itteni versenyt. Amikor a kockás zászló leintette a mezőnyt, Max Verstappen és csapata, a Red Bull is kiérdemelt egy italt, miután a második helyre kényszerítette a ferraris Charles Leclercet.”

Valóban, mert az összetettben vezető Leclerc rajtolhatott az élről, de a kilencedik körben Verstappen megelőzte, és amikor egy baleset miatt a 47. körben újraindították a mezőnyt, a Red Bull pilótája visszaverte riválisa támadását. A címvédő holland az idei ötödik futamon harmadik győzelmét ünnepelhette, és Leclerc előnye az összetettben 19 pontra csökkent.

„Az újraindítás után, az elején kicsit szenvedtem a hideg gumikon, de amint fel tudtam melegíteni őket, jobb lett a tapadásom. Nagyon nehéz futam volt, amelyen nagyon elfáradtam” – nyilatkozta Verstappen.  Leclerc szerint a Red Bull autói gyorsultak, és bízik abban, hogy a Ferrari fejlesztései is hatásosak lesznek, és ez már érződni fog két hét múlva a Spanyol Nagydíjon. „Nem tudtam nyomást gyakorolni a Red Bullra, mert sokat küszködtem a közepes gumikkal az első szakaszon, ezért Max meg is előzött. Nem tudtam visszaelőzni, mert ezen a futamon ők voltak a gyorsabbak. Ezért is nagyon fontosak a fejlesztések” – nyilatkozta bizakodva a monacói pilóta.

Bizakodva várhatja a folytatást a gyengén rajtoló Mercedes is, mert Miamiban George Russel az ötödik, Lewis Hamilton a hatodik helyen végzett. A német csapat egy alacsony légellenállású hátsó szárnyat próbált ki, amely a szabadedzéseken jelentős gyorsulást ígért, de erre még várni kell. „Sajnos nem fejlődtünk sokat az első öt futamon, de nem adjuk fel, tovább kell próbálkozni, keményen dolgozni” – mondta a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint az autóik gyorsak, de nem tudják, miért nem bírják kihozni belőlük ezt a képességet. „Olyan ez, mintha ködben vezetnénk” – árulta el Wolff.

Miami Nagydíj: 1.Verstappen (holland, Red Bull), 2. Leclerc (monacói, Ferrari), 3. Sainz Jr. (spanyol, Ferrari), 4. Pérez (mexikói, Red Bull), 5. Russell (brit, Mercedes), 6. Lewis Hamilton (brit, Mercedes).
 

A vb-pontversenyek állása: 1. Leclerc 104 pont, 2. Verstappen 85, 3. Pérez 66, 4. Russell 59, 5. Sainz 53, 6. Hamilton 36. 
Csapatok: 1. Ferrari 157, 2. Red Bull 151, 3. Mercedes 95, 4. McLaren 46, 5. Alfa Romeo 3.

Kapcsolódó írásaink