Sport

Parádriposzt

Korner

Karakán kijelentést tett a minap a sikertelenül blokkolt orosz médiában a csapatban kétszeres olimpiai bajnok orosz vívónő, Szofia Velikaja: mindaddig visszautasítja az olimpián való szereplést, ameddig nem teheti meg azt orosz színekben, a nemzeti lobogót látva és az orosz himnuszt hallva.

Az Alma-Atában született nyolcszoros világbajnok, tizennégyszeres Európa-bajnok és egyéniben háromszoros ötkarikás ezüstérmes kardvívónő, az egyik emblematikus figurája az orosz sportéletnek. Amit ő mond, arra figyelnek – a hazájában és külföldön is. Ha ő azt mondja, hogy nem, az tényleg nem.

Diszkriminációnak tartja, és megelégelte, hogy éveken keresztül a teljes orosz sportéletre kiterjesztett kollektív doppingbüntetés jegyében nem használhatták a nemzeti jelképeiket. S bár ez a döntés decemberre lejár, az oroszok indította ukrajnai háború miatt várható, hogy újfent rákényszerítik (csak most más okból) az orosz sportolókra a független versenyzői státuszt. Már ha egyáltalán visszaengedik őket a nemzetközi versenyekre.

Kapcsolódó írásaink

Képmutatás

ĀKorner. Az élsportolók közt (is) akadnak, akik ki merik mondani, nem értenek egyet az orosz és fehérorosz sportolók kitiltásával a nemzetközi sportversenyekről. Nem ők tehetnek a háborúról, nem követtek el semmi bűnt

Kötelező

ĀKorner. Két nagy versenysorozat szervezői is új szabályokat állítottak fel a világjárvánnyal kapcsolatban