Sport

A Debreceni VSC feljött a nyolcadik helyre, a MOL Fehérvár FC stabilan a negyedik

Labdarúgó NB I.

A Debreceni VSC egygólos győzelmet aratott a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának tegnapi nyitómérkőzésén, és feljött a nyolcadik helyre.

A hajdúsági csapat két egymás utáni vereséget követően nyert, míg a kövesdiek sorozatban másodszor kaptak ki. A Debrecen még kieshet az első osztályból, de a későbbi sárga lapos Pávkovics Bence szünet előtti góljával nagy lépést tett az élvonalban maradás felé. Egyik csapat támadójátéka sem hozta lázba az ezer nézőt, nem így a védelem hibái.

Az egyetlen gól is egy ilyen „bealvós” szituációból született. A szünet után a Mezőkövesd erőltette a támadásokat, kapufáig el is jutott, de a Debrecen eredményesen őrizte az előnyét. Lapzártánkig még egy meccs ért véget, a MOL Fehérvár FC fogadta a Budapest Honvéd csapatát. Már az első félidőben két góllal vezettek a hazaiak ifjabb Dárdai Pál és Kenan Kodro révén, a folytatásban nem esett több gól, a Vidi megerősítette negyedik helyét.

Kapcsolódó írásaink

Gabriel Jesus a City talizmánja

ĀHa egyetlen, de nagyon releváns kérdést szeretne feltenni az ember a ma esti labdarúgó Bajnokok Ligája-visszavágóval kapcsolatban, az bizonyára az lenne: meg lehet-e állítani Karim Benzemát és Gabriel Jesust?

Mintha élcsapat lenne az utolsó kettő

ĀAz MTK és a Gyirmót is „megtáltosodott” az NB I. 30. fordulójában, így három fordulóval a zárás előtt valamivel izgalmasabbá vált a kiesés elleni harc