Sport

Három a magyar igazság

Hétfőn eldőlt, hogy az idei Giro d’Italia olasz kerékpáros országúti körversenyen, amely rendhagyó módon Budapestről rajtol pénteken, három magyar bringás is ott lesz.

Három a magyar igazság
Valter Attila a Girón tavaly három napig vezette az összetettet
Fotó: AFP/Luca Bettini

A harmadik Girójára készülő, az összetett éllovasát megillető rózsaszín trikót tavaly három napig viselő Valter Attila (Groupama–FDJ) mellett a háromheteseken újonc Peák Barnabás (Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux) és Fetter Erik (EOLO–Kometa) is a mezőnyben teker.

Az utóbbiról az olasz prokontinentális csapat csak most döntött. Hét olasz mellett a nyolcadik, egyben egyetlen külföldi a magyar időfutambajnok Fetter, aki az MTI-nek azt mondta: „Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen úgy kaptam meg a lehetőséget, hogy küzdjek az eredetileg 2020-ra tervezett magyarországi Nagy Rajtért, hogy a covid miatt két évvel elcsúsztatták, és így alakult át nagy céllá és motivációvá. Végre kimondhatom: ott leszek életem első háromhetesén, ami a saját országomból, a saját városomból indul, ez hihetetlen dolog, és nem túl sok sportolónak adatik meg.”

Rajtuk kívül korábban még két magyar, Bodrogi László és Dina Márton vett részt Grand Tour-viadalon.

Kapcsolódó írásaink