Sport

A bresti a döntetlennek a Győr örülhetett

Megbűnhődött a Szeged a sok kimaradt hetese miatt a bajnoki rangadón

A szombati visszavágóra maradt a döntés, mert a Győr 21–21-es döntetlent játszott a francia Brest otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A bresti a döntetlennek a Győr örülhetett
Bodó Richárd, a Szeged játékosa ezúttal nem jutott lövéshez
Fotó: MTI/Kovács Anikó

Már az április 14-i bajnoki rangadón, a Ferencvárostól elszenvedett ötgólos vereséggel zárult mérkőzésen látszott, hogy a Győr formája visszaesett. Sajnos ebben jelentős javulás a Brest elleni meccsen sem történt, különösen a támadójáték volt gyenge, mind-össze 41 százalékos hatékonyságú. Az Európa-válogatottal felérő csapat az első húsz percben csak öt gólt dobott (10–5).

A franciák azonban megmentették az ETO-t a súlyos vereségtől. A második félidőben a Brest is egyre többet hibázott, a Győr két kapusa, a francia Amandine Leynaud fantasztikus, 53 százalékos, Laura Glauser 42 százalékos hatékonysággal védett, Estelle Nze Minko pedig az utolsó másodpercekben döntetlenre mentette a mérkőzést. „Nem vagyok elégedett a játékkal, maximum azzal, ahogy küzdöttünk. Magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, sokszor megremegtünk. Egy izgalmas meccs volt, nagy hullámvölgyekkel. A védekezésünknek köszönhetően értük el a döntetlen eredményt” – nyilatkozta Ambros Martín, a Győr spanyol szakvezetője.

A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással a BL-ben, és három győri siker mellett ötödször zárult döntetlennel a meccs. A visszavágót szombaton játsszák, a négyes döntőre pedig június 4–5. között kerül sor a budapesti MVM Dome-ban.

A Szegednek nem sikerült visszavágnia a Veszprémnek a Magyar Kupa elődöntőjében elszenvedett vereségért hazai pályán, a férfi NB I. rangadóján. Pedig a több mint nyolcezer szurkoló előtt Bodóék kezdtek jobban, többször is három góllal vezettek, de aztán a 14. percben a veszprémieknél Vladimir Cupara váltotta Rodrigo Corralest, aki – ahogy mondani szokták, lehúzta a redőnyt. Persze a szerb kapus bravúros teljesítményéhez (33 lövésből 15-öt védett, 45 százalék) a szegediek pontatlan támadó játéka is kellett, például kilenc büntetőből négyet kihagytak. Kettőt 27–27-es állás után a hajrában, így győzött a Veszprém 29–27-re.

„Fájdalmas ennyi néző előtt veszíteni, köszönöm a szurkolóknak, hogy végig mellettünk voltak – nyilatkozta Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője. – Kerestük a lehetőségeinket, de nagyon nehéz úgy nyerni, ha majdnem minden lövésed elakad a kapusban. Gratulálok Cuparának, ő döntötte el a mérkőzést.”

Az már korábban eldőlt, hogy idén – júniusban – is ez a két csapat játssza a bajnoki döntőt. Ezzel a sikerével a Veszprém nagy lépést tett afelé, hogy az alapszakasz megnyerésével hazai pályán játszhassa a finálé visszavágóját.

Kapcsolódó írásaink

Törleszthet a Győr a Brest ellen

ĀNagyon nehéz mérkőzés vár szombaton este a Győri ETO-ra a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Brest otthonában.