Sport

Törleszthet a Győr a Brest ellen

Nagyon nehéz mérkőzés vár szombaton este (18 óra, Sport1) a Győri ETO-ra a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Brest otthonában.

A magyar bajnoknak van törlesztenivalója, mert a tavalyi BL-elődöntőben a francia együttestől kapott ki hosszabbítás után, büntetőkkel. Azóta a BL-ezüstérmes Brest két meghatározó játékosa, Ana Gros és Isabell Gullden távozott, és ez meglátszott az eredményességén, a csoportjában nyolc győzelemmel, öt vereséggel és egy döntetlennel csak negyedik lett, viszont a negyeddöntőt összesítésben 53–51-re megnyerte az Odense ellen.

„Egy hosszú szezon legizgalmasabb időszaka következik – nyilatkozta Estelle Nze Minko, az ETO francia irányítója. – Kemény csata vár ránk a bresti arénában, ahol fontos, hogy megőrizzük a nyugalmunkat. A célunk egyértelmű, a négy közé jutás.” Ezt megnehezítheti, hogy a Győr kapusa, Silje Solberg megsérült, Kati Brattset Dale pedig várandós. „Feszült hangulatú mérkőzés lesz a BL favoritja, a Győr ellen, de nagyon motiváltak vagyunk” – mondta Pablo Morel, a Brest edzője.

Visszavághat a Szeged is a vendég Veszprémnek a férfi NB I. szombati rangadóján (17.45, M4 Sport) a múlt heti Magyar Kupa-elődöntőben elszenvedett vereségért. Telt ház, 8300 szurkoló várja a két együttest az új arénában, ahol a tét az, melyik együttes nyeri az alapszakaszt. Amelyik csapat az élen végez, az játszhatja majd a bajnoki döntő második mérkőzését hazai pályán.

„Megfogott bennünket a Veszprém elleni vereség, mert közel voltunk a győzelemhez – nyilatkozta a Szeged kapusa, Mikler Roland. – Sok tanulsággal szolgált a kupaelődöntő, ha ebből tanulunk, és jóval okosabban, precízebben játszunk, akkor mi nyerünk. Fantasztikus érzés, hogy ekkora az érdeklődés. Magyarországon férfi kézilabda bajnoki-mérkőzésen még sohasem voltak ennyien. Jó lesz ennek a történelmi eseménynek a részese lenni.”

Kapcsolódó írásaink