Sport

Tizenkét nappal a kupadöntő előtt Pakson találkoznak a finalisták

Az újabb címvédés bebiztosítása óta először lép pályára bajnoki mérkőzésen ma este a Ferencváros, amely a labdarúgó NB I. 30. fordulójában a Paks vendége lesz.

Sztanyiszlav Csercseszov csapatának így tulajdonképpen már tét nélküli az utolsó négy 2022. tavaszi bajnoki meccs, ezért akár az is elképzelhető, hogy az orosz vezetőedző néhány, korábban kevesebb szerepet kapó játékost is favorizál a következő fordulókban. A Paks reális célja a hátralévő mérkőzésein a negyedik hely megtartása, ebben az esetben mindenképpen kiléphetne újra a nemzetközi porondra.

Ezt természetesen a Magyar Kupa-döntő megnyerésével is elérheti. A 20 órakor kezdődő paksi találkozó különlegessége éppen az, hogy a két csapat az idény során még egyszer megmérkőzik majd egymással, mégpedig május 11-én, a Puskás Arénában, a Magyar Kupa döntőjében. Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, a Paks február 6-án 3–0-ra győzött a Groupama Arénában, de előtte 2017 áprilisa óta nyeretlen volt a Ferencvárossal szemben.

A forduló további párosítása: Puskás Akadémia–Mezőkövesd (14.45), Bp. Honvéd–Kisvárda (17.00), DVSC–MOL Fehérvár (19.30) szombaton, ZTE–MTK (14.30), Újpest–Gyirmót (17.00) vasárnap. (AD)

Kapcsolódó írásaink