Sport

Klopp: Még nem végeztük el a munkát, ez még csak a félidő

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője óvatosságra intette csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében a Villarreal elleni párharc első mérkőzésén aratott hazai győzelem után, mert - mint azt hangsúlyozta - a munkát még nem végezték el.

Klopp: Még nem végeztük el a munkát, ez még csak a félidő
Jürgen Klopp, a Liverpool FC vezetőedzője a Villarreal elleni, 2-0-ra megnyert mérkőzés végén
Fotó: AFP/Oli Scarff

Az angol együttes német trénere úgy vélekedett a szerdai összecsapás után, hogy a 2-0-s eredmény csalóka lehet.

„Ez még csak a félidő, nem több, nem kevesebb” - jelentette ki. „Még a teljes munka hátra van, eddig nem történt semmi sem. A legjobb példa erre egy olyan mérkőzés, melyen a félidőben 2-0-ra vezetsz, de azért a másodikban teljes mértékben oda kell figyelned és százszázalékban a megfelelő hozzáállással kell játszanod. A másik csapat ugyanúgy játszhat a második félidőben, mint te az elsőben, és máris oda az előny.”

Klopp figyelmeztetett arra, hogy - bár a szerdai találkozón végig nagy fölényben futballozott a Liverpool - a jövő keddi visszavágón más lehet a hangulat, az ellenfél „játékosai az életükért, az edzőjükért küzdenek majd”.

Unai Emery, a spanyolok vezetőedzője elismerte: kilencven percen keresztül jobb volt a Liverpool. A tréner arról beszélt a meccset követően, el akarták kerülni, hogy végig nyomás alatt legyenek, többet szerették volna megtartani a labdát, ellentámadásokat akartak vezetni, de végül egyetlen veszélyhelyzetet sem tudtak teremteni a hazaiak kapuja előtt.

„A 2-0-s eredmény világos és megérdemelt, de még rosszabb is lehetett volna. Ugyanakkor egy más teljesítménnyel ez még esélyt ad számunkra otthon, még életben vagyunk. Alig várom, hogy elkezdjük a felkészülést a visszavágóra, melyen szeretnénk bizonyítani, hogy képesek vagyunk gondot okozni a Liverpoolnak” - tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink