Sport

Áldozatokkal járó küzdelem a feljutásért Miskolcon

Három hete menesztette vezetőedzőjét, Kondás Elemért a Diósgyőri VTK labdarúgó csapata, és amint most kiderült, akkor lemondott Benczés Miklós, a klub sportigazgatója.

„Én kértem Benczést, hogy az operatív ügyek intézése miatt maradjon még két hetet” – nyilatkozta Magyar Mátyás, a DVTK többségi tulajdonosa, aki az edzőváltást korábban azzal indokolta, hogy Kondással veszélybe került csapatuk feljutása az első osztályba. Meglepetésre a szintén az első osztályért küzdő Szeged edzőjét, Dragan Vukmirt csábították Miskolcra, akinek az irányításával az azóta lejátszott három bajnoki mérkőzésen a kilenc pontból csak négyet szereztek, úgy, hogy összesen egy gólt lőttek.

Ezért aztán a DVTK jelenleg harmadik az azonos pontszámmal (65) második, már feljutó helyen álló Kecskemét mögött. Az NB II.-es bajnokságból még négy forduló van hátra, a listavezető Vasasnak már csak egy pont kell a feljutáshoz, viszont a KTE és a DVTK között éles küzdelem várható a második helyezésért. A miskolci csapat még játszik otthon a Soroksárral és a Budafokkal, idegenben pedig a Budaörssel és az Ajkával. A Kecskemét fogadja a Tiszakécskét és a Szentlőrincet, és a Dorog, valamint a Haladás vendége lesz.

Kapcsolódó írásaink

Emery-vizsgálat

ĀA BL második elődöntőjében is egy angol és egy spanyol csapat csap össze