Sport

Több szponzor bojkottálja a katari világbajnokságot

A belga és a holland labdarúgó-válogatott több szponzora is úgy határozott, hogy bojkottálja a november 21-én kezdődő katari világbajnokságot az emberi jogok megsértése miatt.

Az ING Belgium bank, a Côte d'Or csokoládégyártó, a Carrefour hipermarketlánc, a GLS futárszolgálat és a Jupiler sörmárka visszautasította azokat a vb-belépőket, amelyekre a belga válogatott szponzoraként jogosultak. A holland válogatott több támogatója szintén úgy határozott, hogy munkatársai és ügyfelei sem utaznak a vb-re. Az ING, a holland válogatott főszponzora (is) ráadásul ragaszkodik ahhoz, hogy a reklámjaiban ne használjon világbajnoki képeket.

Az ING Belgium nem küld ugyan képviselőket Katarba, de logója továbbra is látható lesz a labdarúgók felszerelésén és az interjúk alatt a háttérfalon. A katari tornával kapcsolatos hír, hogy június 14-én, Dohában rendezik az Új-Zéland–Costa Rica interkontinentális pótselejtezőt. A párharc győztese a vb E csoportjába kerül a németek, a spanyolok és a japánok társaságában.

Kapcsolódó írásaink

Emery-vizsgálat

ĀA BL második elődöntőjében is egy angol és egy spanyol csapat csap össze