Sport

Háfráéknak a csoportelsőségért le kell győzniük a szlovákokat

A hétvégén kézilabda-csúcstalálkozó lesz Győrben, ahol a férfi Magyar Kupa négyes döntője mellett a magyar női válogatott a csoportelsőségért mérkőzik Szlovákia ellen az Európa-bajnoki selejtező utolsó fordulójában.

Az erősen tartalékos magyar válogatott a vártnál nagyobb különbséggel, 30–18-ra győzött vendégként a portugál csapat ellen, így már kijutott a novemberi Európa-bajnokságra. Sérülések miatt több fiatal kapott játéklehetőséget, akik éltek a lehetőséggel.

A remekül védő Janurik Kingának köszönhetően csapatunk csak 18 gólt kapott, ennek ellenére Golovin Vlagyimir, a válogatott szövetségi kapitánya nem volt teljesen elégedett: „A védekezésünk nem volt annyira összeszedett, mint Spanyolországban, de Janurik Kinga remekelt, és nagyban hozzájárult a magabiztos győzelemhez. A hatékonyabb védekezéssel lőhettünk volna több gólt indulásból, de a lényeg a siker és a kijutás. Vasárnap pedig Győrött Szlovákia ellen mindenképpen győzni szeretnénk a csoportelsőséghez.” Ez nem tűnik nehéz feladatnak, mert a szlovákok még nem szereztek pontot a csoportban, idegenben Háfráék 30–28-ra legyőzték őket.

A hétvégén rendezik a férfi Magyar Kupa négyes döntőjét a győri arénában, ahol a két esélyes, a Szeged és a Veszprém már az elődöntőben találkozik, a másik ágon a Fejér-B.Á.L Veszprém és a Budakalász csapata mérkőzik a döntőbe jutásért. Igaza van Juan Carlos Pastornak, a Szeged vezetőedzőjének, aki sajnálja, hogy nem volt kiemelés a sorsoláson. A címvédő Veszprém 1986 óta minden alkalommal döntőbe jutott a Magyar Kupában, a bajnok Szeged ezt a 35 éve tartó sorozatot szeretné megszakítani. A csongrádi csapat a legutóbbi három mérkőzésen veretlen maradt a Veszprémmel szemben, tavaly június elején a bajnoki döntő mindkét meccsét megnyerte, majd novemberben 26–26-os döntetlent ért el idegenben.

Kapcsolódó írásaink