Sport

A világ ez évi legjobbjával nyert Milák Kristóf

Majdnem megtelt a debreceni uszoda az országos úszóbajnokság második napjának döntőire. Az első két fináléban két világklasszis győzelmét láthatták a nézők. Az olimpiai bajnok Milák Kristóf felkészülését ugyan betegség akadályozta, de így is magabiztosan, a világ idei legjobb eredményével győzött az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás előtt 200 m-es pillangón.

A világ ez évi legjobbjával nyert Milák Kristóf
A világ ez évilegjobbjával nyert Milák Kristóf
Fotó: MTI/Kovács Anikó

A női döntőben 150 méterig úgy nézett ki, hogy a 200 m vegyes után Sebestyén Dalma újra megelőzheti Hosszú Katinkát, de az utolsó ötvenen háromszoros olimpiai bajnokunk sebességet váltott, és fölényesen nyert Berecz Blanka és Jakabos Zsuzsanna előtt, Sebestyén lemaradt a dobogóról. „Annak örülök, hogy 2:10 percen belül úsztam, de edzünk tovább a világbajnokságra.

Motivál, hogy megnyerjem a századik érmemet világversenyen” – nyilatkozta Hosszú az M4 Sport riporterének, akinek elárulta, hogy a budapesti vb-n e távon is akar indulni. Az 50 m gyors döntőjét a 100-as fináléban harmadik Szabó Szebasztian nyerte világbajnoki A szintes idővel Milák és Németh Nándor előtt. „A betegség miatti kihagyást a 200 pillangó hajrájában éreztem, nagyon elfáradtam

. Ezután viszont örültem, hogy egyéni legjobbammal második lettem ötvenen” – értékelt Milák. A jövő klasszisa lehet a 16 éves Molnár Dóra, aki korosztályos országos csúccsal nyerte a 100 m hát fináléját. A nyíltvízi úszó Rasovszky Kristóf a 400 m gyors után hatalmas egyéni csúccsal 1500 méteren is győzött.

Kapcsolódó írásaink