Sport

Sebestyén Dalma legyőzte Hosszút

Meglepetéssel kezdődött az országos úszó bajnokság Debrecenben, ahol a 200 méteres vegyes döntőjében a versenyszám világcsúcstartója, Hosszú Katinka vezetett 150 méterig, de gyorson Sebestyén Dalma utolérte, s mind­össze egyetlen századmásodperccel megelőzte.

Sebestyén Dalma legyőzte Hosszút
Sebestyén Dalma
Fotó: MTI/Kovács Anikó

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú elmondta, hogy bosszantja ugyan, hogy ilyen kis különbséggel vereséget szenvedett, de a 2:12.21 perces időeredményével elégedett. A férfiak döntőjét az esélyes Kós Hubert biztosan nyerte. A nap legnagyobb vízicsatája a férfi 100 méter gyors fináléja hozta, amelyben az elmúlt hetekben betegeskedő Milák Kristóf megvédte a címét az országos csúcstartó Németh Nándor előtt. A Honvéd olimpiai bajnoka szerint az előzményeket figyelembe véve elégedett az eredményével is (48.77 mp).

A női döntőben a szegedi 16 éves Páder Nikolett junior rekorddal lett első, aki később 400 méter gyorson bronzérmet szerzett. A nyíltvízi úszó, Rasovszky Kristóf gyorsaságát a 400 méteres döntő megnyerésével bizonyította. A női fináléban Késely Ajna nagy küzdelemben, hét századmásodperccel előzte meg Fábián Bettinát. A mellúszás hazai visszaesését jelzi, hogy három külföldi mögött célba érkező Horváth Dávid lett a magyar bajnok. A női mezőnyben a szombathelyi Kalmár Alíz egyéni rekorddal nyert aranyérmet.

Kapcsolódó írásaink