Sport

Megerőltető az új lebonyolítás

Kairó után a jövő héten Budapesten is bemutatkozik az öttusa új lebonyolítási formája, amelyben selejtező, 36 fős elődöntő után 18 versenyző tusakodhat a fináléban az érmekért a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, ahol világkupaverseny
a vegyes váltóval zárul vasárnap.

A szerdai sajtótájékoztatón Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy ugyan a versenyzők számára megerőltető négynapos lebonyolítást nem támogatták, de muszáj alkalmazkodni az új rendszerhez. „Kairóban két versenyzőnk jutott a döntőbe, ahol Gulyás Michelle második, Simon Sarolta hatodik lett. A hazai versenyen  több döntőbe jutást várok” – mondta a kapitány.

Martinek János, a férfiválogatott szakvezetője kiemelte, biztató, hogy az első világkupaversenyen négy versenyzőnk is döntős lett, és az első nyolc között végzett. „A tokiói olimpia után elkezdődött a generációváltás, az orosz és fehérorosz öttusázók kizárásával pedig nemcsak mennyiségileg gyengült az élmezőny” – válaszolta kérdésünkre a férfiak kapitánya.

Gallai István, a magyar szövetség főtitkára elmondta, hogy a világkupával párhuzamosan, május elsején Budapesten tanácskozik majd a nemzetközi szövetség (UIPM) munkacsoportja, amely a lovaglás helyére kerülő sportágról dönt. Másnap az UIPM vezérkara ülésezik, harmadikán pedig sajtóközlemény várható a döntésekről. 

Kapcsolódó írásaink

A ló másik oldala

ĀKétségtelen, hogy a lovaglással sokaknak meggyűlt a baja. Ám ettől még elképzelhetetlen az öttusa nélküle

Dinoszauruszok mezeje

ĀSportpolitika. A nemzetközi öttusasportban huszonnyolc éve uralkodik Klaus Schormann, a nagy „reformer”, aki lovaglás nélkül folytatná a tusakodást