Sport

Ikonok harca golfütővel

Nem volt sok kétség afelől, hogy 25 évesen még nem hagy fel minden sporttevékenységgel az ízig-vérig sportoló ausztrál Ashleigh Barty.

Ikonok harca golfütővel
Pep Guardiola, a City menedzsere a focinál is jobban kedveli a golfot
Fotó: AFP/Phil Duncan

Persze benne volt a pakliban, hogy amikor márciusban váratlanul bejelentette, befejezi a profi teniszezést (a női világranglistán épp az első helyen állt), akkor fordulatot vesz az élete. Mivel sokat emlegette a fárasztó utazásokat és a család fontosságát, arra gondoltunk, anyai örömök elé néz. Nos, nyilván annak is eljön majd az ideje. De a friss hír az, hogy „csupán” ütőt cserél.

A volt világelső teniszező is résztvevője ugyanis egy bemutató jellegű új golftornasorozatnak, amelyben a sport világának huszonnégy híressége (úszó, labdarúgó, teniszező stb.) ragad ütőt. Barty nem a nulláról indul, az biztos, hiszen korábban már volt egy időszaka, amikor átrándult ebbe a sportágba, ráadásul sikerrel. A háromszoros Grand Slam-győztes teniszező az Egyesült Államok kontra a világ többi része párharcban az utóbbiakat erősíti majd. Mindkét csapatnak egy-egy major tornagyőztes golfozó a kapitánya, az amerikainak Fred Couples, a világválogatottnak pedig a dél-afrikai Ernie Els.

Az Icons Series nevű sorozat első versenyét júniusban rendezik New Jerseyben, ezt a tervek szerint európai, ázsiai és ausztráliai viadalok követik. Ashleigh Bartyn kívül olyan hírességek szerepelnek majd, mint a labdarúgótréner Josep Guardiola, a focista Harry Kane, az úszófenomén Michael Phelps, az ökölvívó Canelo Alvarez és Oscar De La Hoya vagy az amerikaifutball-játékos Ben Roethlisberger.

Kapcsolódó írásaink