Sport

Három a magyar igazság az Alpokban

Remekül rajtolt Valter Attila, a Groumapa–FDJ 23 esztendős magyar kerékpárosa az idei, magyarországi rajttal kezdődő olasz országúti körversenyt megelőző utolsó tétversenyén, a Tour of Alpson.

Három a magyar igazság az Alpokban
Valter Attila harmadikként, szinte a francia Romain Bardet kerekén ért célba az olasz-országi Lanában, az ötnapos verseny második etapján
Fotó: Eurosport

Húsvéthétfőn elért 17. helye után kedden a Primiero/S. Martino di Castrozza és Lana közötti 154 kilométeres etap végén a harmadik helyen ért célba. Ideje azonos, mint a spanyol szakaszgyőztes Pello Bilbaóé (Bahrain–Victorious), 3:56:05 óra. Az enyhén emelkedő befutónál jól helyezkedett a Giro d’Italiára készülő Valter, így az összetett élére álló Pello Bilbao és Romain Bardet mögött harmadikként haladt át a célvonalon.

Összesítésben is ugyanez az első három sorrendje. Az ötnapos viadal mezőnyében ott van az EOLO–Kometa két magyar kerékpárosa, Fetter Erik és Dina Márton is. Előbbi az 51., utóbbi a 65. helyről várja a folytatást 14:32 perc, illetve 18:03 perc hátránnyal. Valter Attila harmadik helyét a magyar bringások közösségi oldalán, az ES Bringán sokan meggratulálták.

Kapcsolódó írásaink