Sport

A világbajnoki csapatba kerülés a tét

Nem csak érmekért küzdenek a versenyzők a debreceni országos bajnokságon

Legjobb úszóink számára az idény első jelentős vizsgája a szerdán kezdődő országos bajnokság lesz, amelyet három év után ismét Debrecenben rendeznek meg.

A négynapos viadalon rajthoz áll az egész magyar élmezőny. Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna, Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Verrasztó Dávid mellett a fiatal tehetségeink küzdenek az érmekért és a világbajnoki szintekért.

Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a bajnokságon mutatott teljesítmények alapján jelöli majd ki a júniusban, Budapesten sorra kerülő világbajnokságon részt vevő csapatot. A kapitány a várható vb-esélyekkel kapcsolatban megjegyezte, a 200 méter pillangón olimpiai bajnok Milák Kristóf továbbra is favorit, valamint bízik abban, hogy Hosszú Katinka igazolni tudja, hogy a tokiói szereplése csak kisiklás volt. A 2016-ban Rióban három aranyérmet nyert klasszissal kapcsolatban kijelentette, nagyon szurkol neki, hogy elérje a saját maga által kitűzött célt, azaz a 100. érem megszerzését nagy nemzetközi versenyen (olimpia, vb, Eb), a 32 éves Hosszú 96-nál jár.

A világbajnokság szervezésével kapcsolatban Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, a vb szervezőbizottságának vezetője elmondta, hogy az előkészületek az idő rövidsége ellenére jól haladnak. A jegyértékesítés május elején kezdődik, az öt évvel ezelőtti eseményhez képest szűkösebb lelátói kapacitás miatt érdemes időben foglalni belépőket.

A magyarországi vb-rendezést február 7-én jelentették be, a rangos esemény június 18-án rajtol és július 3-áig tart. Az úszás és a műugrás versenyei a Duna Arénában zajlanak majd, a műúszás a margitszigeti Széchy-medencében lesz, a nyíltvízi úszók a budakalászi Lupa-tavon küzdenek, míg vízilabdában a szigeti Hajós-uszoda mellett Debrecenben, Sopronban és Szegeden is rendeznek mérkőzéseket.

Kapcsolódó írásaink