Sport

Százszázalékos teljesítménnyel csoportelső a magyar válogatott

Mind a négy csoportmérkőzését megnyerte a magyar női teniszválogatott a Billie Jean King-kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáján, ezzel hibátlan mérleggel jutott a novemberi rájátszásba. Ma egy a későbbi rangsor szempontjából érdekes mérkőzés vár még rá, Szlovénia ellen.

Százszázalékos teljesítménnyel csoportelső a magyar válogatott
Tóth Amarissa, Jani Réka, Bondár Anna, Temesvári Andrea edző és Udvardy Panna okkal volt elégedett
Fotó: Udvardy Panna Facebook-oldala

A legnehezebb találkozó a csütörtöki, szerbek elleni volt, amelyen Jani Réka megnyerte az első egyest, majd Gálfi Dalma balszerencsés vereséget szenvedett a legjobb szerbtől, Alekszandra Krunicstól. A párosban a Bondár Anna, Udvardy Panna kettős simán, 6:3, 6:2-re győzött.

„Jani Réka meccsén a harmadik szettben kiütközött a nagyobb rutin és tudás, majd ezúttal Gálfi Dalma következett az utóbbi időben mutatott formája, valamint Krunics stílusa miatt. Sajnos 4:3-as vezetésnél egy csúszás közben szerencsétlenül letapadt a bokája, meghúzódott, és ápolni kellett. Onnantól már nem volt teljes értékű harcos, és két szettben kikapott – értékelt Babos Csaba szövetségi kapitány, aki persze dicsérte a párost is: – Egy kicsi bizonytalanság után hoztuk az első szettet, a másodikban pedig már szinte örömjáték folyt a pályán.”

A szerbek elleni sikerrel – az utolsó forduló eredményétől függetlenül – biztossá vált a csoportelsőség és a továbbjutás. Ennek ellenére a válogatott nagyon komolyan vette a még pont nélküli, Anett Kontaveit és Kaia Kanepi nélkül kiálló észtek elleni találkozót is, és simán, 3–0-ra nyert. A világranglista 82. helyén álló Udvardy Panna egy óra alatt győzött Katriin Saar (1331.) ellen. „Ez a meccs tökéletes volt arra, hogy nyomás nélkül teniszezzek” – szögezte le Udvardy, aki aztán Stuttgartba indult, a szlovénok ellen már nem játszik.

A második meccsén a világranglista 72. helyén álló Bondár 62 perc alatt győzött Maileen Nuudi (894.) ellen. „Sikerült magabiztos győzelmet aratnom, ezzel megnyertük a párharcot, és veretlenül zárjuk a csoportkört. Szerencsére ma nagyon jók voltak az időjárási körülmények, úgyhogy a saját játékomat tudtam játszani” – nyilatkozta elégedetten Bondár. Zárásként a Jani Réka, Tóth Amarissa páros 6:1, 6:3-ra nyert a Koskel, Saar kettős ellen.

A Billie Jean King-kupa euro­afrikai zóna I-es csoportjából a két csoport győztese (a magyar és a szlovén csapat) bejutott a novemberi rájátszásba, míg a második helyezettek újabb találkozón döntik el a harmadik továbbjutó hely sorsát. Az év végi rájátszás győztesei – amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet – jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak majd.

Kapcsolódó írásaink

Janiék játszmát sem veszítettek a dánok ellen

ĀUdvardy Panna könnyedén legyőzte Sofia Nami Samavatit, ezzel már biztosan a magyarok sikerével zárul a dánok elleni szerdai párharc a Billie Jean King-kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáján