Sport

Alaposan visszavágott a Ferencváros a Győrnek

Az ETO kedvezőbb helyzetből várhatja a női bajnokság hajráját

Feszült hangulatú, de nem durva mérkőzésen a Ferencváros 29–24-re legyőzte a Győri ETO-t a női kézilabda-bajnokság rangadóján, így előfordulhat, hogy pontegyenlőség alakul ki az idény végén, és az összgólkülönbség dönti majd el az aranyérem sorsát a két együttes között.

Alaposan visszavágott a Ferencváros a Győrnek
Az Oftedal és Brattsett között kapura lőni készülő Klujber Katrin kilenc gólig jutott az ETO ellen
Fotó: MTI/Kovács Anikó

Éppen egy évtizede a Győr és az FTC között dől el a bajnokság, eddig hétszer az ETO, kétszer a Fradi ünnepelhetett. Ez a párharc idén is folytatódik, és mivel novemberben a Győr hazai pályán 25–20-ra nyert, behozhatatlannak tűnő, ötgólos előnyre tett szert. A Bajnokok Ligájában gyengébben szereplő Ferencváros azonban elsősorban remek védekezésének köszönhetően, fanatikus szurkolói előtt 29–24-ra nyert az Elek Gyula Arénában, így papíron megmaradt az esélye a címvédésre. A mérkőzés feszültségére jellemző, hogy az első félidő végén egy vitatott játékvezetői döntés után a két edző, Elek Gábor és Ambros Martín majdnem ölre ment.

„Büszke vagyok a csapatomra, ez a győzelem a szív diadala volt – nyilatkozta már lehiggadva Elek Gábor, az FTC vezetőedzője. – Négy éve hasonló volt a helyzet, akkor azt mondtam, ötven év után fordulhat újra majd elő, hogy a gólkülönbség dönthet. Most annyiban más a helyzet, hogy akkor a Győr lőtávolban volt, ezúttal jelentősen jobb a gólkülönbsége. Szinte lehetetlen behozni, de természetesen nem adjuk fel!” Valóban, az ETO-nak 289, az FTC-nek 202 a gólkülönbsége, ez azonban valójában „csak” 80 gólos különbséget jelent, ugyanis kizárólag azon ellenfelek elleni eredményeket számolják be, amelyik ellen mindkét csapat kétszer játszott.

Ráadásul az ETO-nak csak kettő, a Fradinak még öt mérkőzése van hátra. A Győr fogadja a Dunaújvárost, majd a DVSC vendége lesz, a Fradi a Kisvárda, Vác, Szombathely, Budaörs ellen idegenben mérkőzik, csak a Váccal játszik otthon. „Egyet kérek, sportszerű mérkőzéseket – mondta Ambros Martín, a Győr vezetőedzője. – A rangadón az FTC jól használta ki az emberelőnyöket. A második játékrészben kontrolláltuk a mérkőzést, de mindenki látta, hogy mi történt az utolsó percekben. Most marad a számolgatás a szezon végéig…”

Reméljük, a magyar férfi kézilabda-válogatottnak nem kell majd számolgatnia az Izrael elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen. Tartalékos csapatunk 33–32-re nyert szerdán Tel-Avivban, a visszavágót ma 17.30-tól rendezik Tatabányán. A párharc győztese kijut a január 12–29. között sorra kerülő svéd–lengyel közös rendezésű vb-re.

Kapcsolódó írásaink