Sport

Törökverő magyar teniszezők

„Megvan a győzelem és megyünk tovább! Nem volt, egyszerű, sőt, nagyon nehéz dolgunk volt” – így nyilatkozott a Magyar Teniszszövetség közösségi oldalán a Jani Réka és Gálfi Dalma kettős azok után, hogy Antalyában salakpályán, erős szélben megnyerték a törökök elleni viadal legfontosabb meccsét, a párost.

Törökverő magyar teniszezők
Jani Réka és Gálfi Dalma nagyot harcolt
Fotó: Hungarian Tennis Facebook-olda

Előttük a két egyes alapján 1–1 volt az állás a Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna I-es csoportjában a két válogatott közt. A magyar női csapat kifejezetten erős lett azzal, hogy egyesben már három játékosunkat is a legjobb száz között jegyzik, de ettől még a meccseket meg is kellett (volna) nyerni. Az elsőt a második számú teniszezőnőnk (WTA 82.), Udvardy Panna hozta is Pemra Özgen ellen 6:1, 6:1-re, de a jelenleg legmagasabban jegyzett (72.) Bondár Anna csak négy-négy játszmát nyert, és mindkét szettet elveszítette a 224. helyezett Ipek Özzel szemben.

A hidegzuhanyt követően a szakvezetés a Gálfi, Jani duó mellett döntött, és jól. Bár a tökökök 3:0-val kezdtek, a magyarok kétszer is brékeltek (5:3), de még percekig tartott, mire az első szettet 7:5-re behúzták. A másodikat a lelkesen próbálkozó Ayla Aksu, Berfy Cengiz kettős nyerte ugyanilyen arányban, de a harmadikban a magyarok voltak jobbak, és 6:3-ra nyerték az utolsó játszmát, a találkozó pedig 2:1-es magyar győzelemmel zárult. Ma a dánok következnek, a csoportban a szerbek és az észtek szerepelnek még. Az ötből az első helyezett egyből továbbjut a rájátszásba, de a második sem esik ki. A nagydöntőt jövőre rendezik.

Kapcsolódó írásaink