Sport

Rossz tréfa volt a karlendítés

Vizsgálatot indított a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) az orosz Artem Severjukin ellen, aki náci karlendítést mutatott be a díjkiosztón.

A 15 éves gokartos olasz útlevéllel indulhatott a portugáliai Európa-bajnoki futamon, amelyet megnyert. A dobogón állva a győztes tiszteletére az olasz himnuszt játszották el, amely alatt nevetgélve náci karlendítéssel ünnepelt. A botrányos eset után svéd csapata, a Ward Racing elítélte fiatal versenyzője viselkedését, és felbontotta a pilóta szerződését.

Severjukin bocsánatot kért, de tagadta, hogy karlendítése náci tisztelgés volt: „Soha nem támogattam a nácizmust, és az egyik legszörnyűbb emberiség elleni bűncselekménynek tartom. Tudom, hogy az én hibám, tudom, hogy hülye vagyok, és készen állok a büntetésre” – mondta a tinédzser, akit a FIA is megbüntethet elfogadhatatlan magatartása miatt.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom