Sport

Erre a zakóra büszke Scottie Scheffler

Hálás a sorsnak Tiger Woods, hogy súlyos balesete után újra rangos tornán játszhatott

„Úgy sírtam vasárnap reggel, mint egy gyerek, mert kételkedtem abban, hogy győzhetek” – árulta el az amerikai Scottie Scheffler, aki megnyerte a profi golfozók első 2022-es Major-tornáját, az Augustában rendezett US Masterst.

Erre a zakóra büszke Scottie Scheffler
A mosolygós Scheffler a győztesnek járó zöld zakóban a díjkiosztón
Fotó: AFP/Jamie Squire

A 25 éves világranglista-vezető jobban kezdett riválisainál, különösen pénteken remekelt, amikor erősen szeles időben 67 ütésből teljesítette a 18 lyukat, és öt ütés előnnyel várhatta a hétvégi folytatást.

Scheffler szombaton és vasárnap kiegyensúlyozott játékkal őrizte meg vezető helyét, és végül három ütés előnnyel nyert az északír Rory McIlroy előtt, ezzel karrierje első Major-diadalát aratva. Ezzel is igazolta idei kirobbanó formáját, hiszen februárban nyerte első PGA-tornáját, azóta ez már a negyedik sikere, múlt hétfő óta pedig a világranglistát is vezeti. Scheffler augustai sikerével elnyerte a győztesnek járó, legendás zöld zakót, és 2,7 millió dollárral lett gazdagabb.

A Masters torna első számú sztárja azonban nem a győztes, hanem honfitársa, Tiger Woods volt, aki tavaly februári, kis híján tragikusan végződött, súlyos autóbalesete után először versenyzett. A 15-szörös Major-győztes sztárjátékos – akinek sérült lábát majdnem amputálni kellett – jól kezdett, a második napon biztosan kerülte el a kiesést, szombaton és vasárnap viszont már látszott, hogy nehezére esett a járás, sok hibával golfozott, és végül a 47. lett, 23 ütéssel elmaradva a győztestől.

„Hihetetlen érzés volt újra játszani, és megható, milyen sok támogatást kaptam a szurkolóimtól. Hálás vagyok a sorsnak, hogy sikerült lejátszanom egy négykörös versenyt, amelyen a családom végig követett. Még a hetvenhét éves édesanyám is, aki már nem járkálhatna fel-le a dombokon, de makacs. Most már tudom, ezt kitől örököltem” – mondta tréfásan Woods, aki megígérte, hogy júliusban a skóciai St. Andrewsban sorra kerülő British Openen ott lesz a mezőnyben. De nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy az év másik két Major-tornáján, a májusi
PGA Championshipen és a júniusi US Openen is indul.

Kapcsolódó írásaink