Sport

Két huszonkilenc éves sportolónő döntött profi pályafutása befejezéséről

Világbajnokok visszavonulása

A nemzetközi sportvilágban április ötödike nevezhető a visszavonulások napjának.

Tegnap jelentette be, hogy befejezi pályafutását Takagi Nana, a japánok háromszoros világ- és kétszeres olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónője. A 29 éves sportoló négy éve Pjongcsangban két olimpiai bajnoki címet szerzett, ám az idei pekingi téli ötkarikás versenyen rajta ment el a japán csapatarany, miután az utolsó kanyarban a vezető helyről kicsúszott a jégpályáról. Mire felkászálódott, Kanada csapata 11 másodperces előnyt szerzett. A hírt a japán Kyodo hírügynökség közölte. Bejelentette visszavonulását a kanadaiak kétszeres olimpiai érmes, 11-szeres világbajnok kenusa is.

Laurence Vincent-Lapointe tavaly Tokióban a női kenu egyesek 200 méteres versenyében ezüst-, kettesben 500 méteren a testvérével, Katie Vincenttel pedig bronzérmes lett. A világbajnokságokon 2010 óta gyűjtögette az aranyakat. A húgával alkotott párosuk évekig a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső egység legnagyobb ellenfele volt, ám a 2019-es szegedi vb-n pozitív doppingtesztje miatt nem indulhatott. Egy évvel később tisztázták a doppinggyanú alól. Ő is 29 évesen döntött úgy, hogy leteszi a lapátot, a jövőben fizioterapeutaként dolgozik.

Kapcsolódó írásaink

A norvégok őrzik az első helyüket

ĀÉrdekes képet mutat a legutóbbi három téli olimpia éremtáblázatának összehasonlítása. A norvégok továbbra is a téli sportok legeredményesebb művelői