Sport

Remekül helytállt fiatal csapatunk

Nemcsak a rendezés, hanem az eredményesség tekintetében is jól sikerült a budapesti birkózó Európa-bajnokság a BOK Csarnokban.

Az új olimpiász első rangos nemzetközi viadalán a megfiatalított magyar válogatott két arany-, két ezüst- és öt bronzérmével az ötödik helyen végzett az összesített éremtáblázaton. Ebben persze az is közre-játszott, hogy a tavalyi Eb-n 22 medált nyerő orosz birkózók az ukrajnai háború miatt nem indulhattak. Kötöttfogású birkózóink – az olimpiai bajnok Lőrincz Tamás, az ezüstérmes Lőrincz Viktor, illetve a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint visszavonulása ellenére – négy érmet szereztek: Fritsch Róbert (72 kg) aranyat, Váncza István (67 kg) ezüstöt, Vitek Dáriusz (130 kg) és Lévai Tamás (82 kg) pedig bronzot.

Módos Péter szövetségi kapitány szerint Fritschben már korábban is benne volt ilyen nagy eredmény, de sokszor saját magát verte meg. Ebben nagy segítsége volt a hazai közönség is, mert Európa-bajnokunk győztes döntőjét követően magyar zászlóba burkolódzva nyilatkozta azt, hogy szurkolói biztatása nélkül nem sikerült volna nyernie.

Kapcsolódó írásaink

Fritsch Róbert aranyérmes

ĀVitek Dáriusz bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 130 kilogrammos kategóriájában szombaton a budapesti birkózó Európa-bajnokságon