Sport

Fritsch Róbert aranyérmes

Vitek Dáriusz bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 130 kilogrammos kategóriájában szombaton a budapesti birkózó Európa-bajnokságon.

A BHSE friss U23-as Eb-győztes nehézsúlyú sportolója a harmadik helyért az esélyesebbnek tartott azerit, Beka Kandelakit győzte le. Tegnap az ötből négy kategória küzdelmeinek éremcsatározásain volt magyar versenyző, miután a vigaszágon Torba Erik és Lévai Tamás nyert, Érsek Róbert viszont kikapott.

A 60 kg-osok mezőnyében induló Torba aztán az Eb-győztes örmény Garibjannal birkózott az éremért, de két pörgetéssel alulmaradt, végül ötödik lett.

Aztán a 67 kilogramm döntőjében Váncza István a török Murat Firattal mérkőzött. Az FTC U23-as Európa-bajnoka akciót nem tudott csinálni, 3–1-re kikapott. Fritsch Róbert  a 72 kilogramm fináléjában nyert a georgiai Shmagi Bolkvadze ellen. Lévai Tamás mérkőzése a moldovai Mihail Bradu elleni bronzcsatában lapzártánk után ért véget.
 

Kapcsolódó írásaink

Bronzért birkózhat az újonc

ĀJól szerepeltek a honosított szabadfogású birkózóink a budapesti Európa-bajnokságon, az orosz származású, aranyérmet nyerő Muszukajev Iszmail (65 kg) után Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) ezüstérmes lett