Sport

Két magyar hölgy is bronzérmes

Továbbra is gyűjtögetik az érmeket a magyar birkózók a budapesti Európa-bajnokságon. A szabadfogásúak arany-, ezüst- és bronzérme után Nagy Bernadett harmadik lett a nők 76 kilogrammos kategóriájában.

Az UTE 22 éves tehetsége a helyosztón 8–2-re nyert a bolgár Marija Orjaskova ellen, pályafutása első felnőtt kontinensbajnokságán bronzérmes lett azt követően, hogy március elején megnyerte az U23-as Eb-t. Az 57 kilósok mezőnyében Dollák Tamara a török Elvira Kamalogluval küzdött a bronzéremért, sikerrel.

Megkezdték versenyüket a kötöttfogásúak is, a négy magyar induló közül Lévai Zoltán (77 kg) két bravúros győzelem után a negyeddöntőben 5–1-re vereséget szenvedett a bolgár Ajk Mnacakanyantól, majd kiesett.  A vigaszági folytatásba jutott Vitek Dáriusz (130 kg), míg Kecskeméti Krisztián (63 kg) és Szilvássy Erik (87 kg) ugyancsak kiesett.

Kapcsolódó írásaink

Bronzért birkózhat az újonc

ĀJól szerepeltek a honosított szabadfogású birkózóink a budapesti Európa-bajnokságon, az orosz származású, aranyérmet nyerő Muszukajev Iszmail (65 kg) után Bajcajev Vlagyiszlav (97 kg) ezüstérmes lett

Bizonyíthatnak a fiatalok a budapesti Eb-n

ĀAz új olimpiász első rangos nemzetközi birkózóviadalán, a március 26-án kezdő budapesti Európa-bajnokságon zömében fiatalokból álló magyar válogatott szerepel majd a BOK Csarnokban