Sport

A csodában reménykednek a Fradi-szurkolók

Pikáns mérkőzést játszott a Veszprém a  Vardar Szkopje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásában, mert az észak-macedón együttest decembertől az a David Davis irányítja, aki tavaly nyáron távozott a magyar csapattól.

A Vardar ugyan csak az ötödik lett a csoportjában, de Davis érkezése óta a BL-ben nem szenvedett vereséget. Nos, ez a sorozat megszakadt, mert Lékaiék hatékonyan támadtak, Rodrigo Corrales  pedig szenzációsan védett, 14 lövést hárított. A nyolcból nyolc gólt szerző Andreas Nilsson vezérletével a Veszprém nyolcgólos előnnyel (30–22) várhatja a szerdai hazai visszavágót.

Sokkal nehezebb helyzetben van az FTC női csapata, amely 33–26-os vereséget szenvedett a Krim Ljubljanától idegenben, így hétgólos hátránnyal várhatja a ma délutáni (16 óra, Sport1) érdi visszavágót a BL negyeddöntőbe jutásért. A feladat  lehetetlennek tűnik, de a Fradi-szurkolók szerint: „Nincsen megalkuvás, együtt küzdve megyünk tovább!” A berlini sorsoláson kiderült, a magyar férfiválogatott Svájccal, Litvániával és Grúziával került azonos csoportba a 2024-es Eb selejtezősorozatában. A csoportok első két helyezettje jut ki a tornára.

Kapcsolódó írásaink