Sport

A sokat hibázó Szeged négygólos hátrányban

Nehéz helyzetbe került a Szeged, amely 25–21-re kikapott a német Flensburg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásában.

A sokat hibázó Szeged négygólos hátrányban
A két jól játszó szegedi, Garciandía és Mackovsek között is rendre ki tudott bújni a háromgólos flens-burgi Johannessen
Fotó: AFP/DPA/Axel Heimken

Sérülés miatt Bánhidi Bence nem játszhatott, Bodó Richárd pedig a 15. percben egy felesleges szabálytalanság miatt piros lapot kapott. A magyar bajnokcsapat védekezése közepes volt, támadójátéka pedig csak 44 százalékos hatékonyságú, három büntetőből nulla gól. Ráadásul Mikler Roland csak 25 százalékkal védett, mégsem váltotta őt a kapuban a hetest hárító Mirko Alilovic.

A Szeged négygólos hátránnyal várhatja a jövő csütörtöki visszavágót, a párharc továbbjutója a címvédő Barcelonával találkozik a negyeddöntőben. „Nagyon sokat hibáztunk, ezért sem tudtuk kiegyenlíteni – ismerte el Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője. – A visszavágón sokkal jobban kell játszani támadásban, nem szabad ennyit hibázni. S mivel kevés gólt dobtunk, öt találattal kell nyernünk Szegeden.”

A Vardar Szkopje–Veszprém mérkőzés a nyolc közé jutásért lapzártánk után fejeződött be. A női BL-ben negyeddöntős Győri ETO elnöke, Bartha Csaba egy héttel ezelőtt közös megegyezéssel távozott, Dézsi Csaba András polgármester azt javasolja, Görbicz Anita legyen a női kézilabdaklub új vezetője.

Kapcsolódó írásaink

Távozott Bartha Csaba

ĀVáratlan fordulat történt a Győri ETO-nál: közös megegyezéssel Bartha Csaba azonnali hatállyal távozott az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes női kézilabdaklub elnöki tisztségéből